Vad kostar det för mig som företagare?

-För Installatörsföretagens medlemmar är återvinningen kostnadsfri. Med det menas att vi har lyckats skapa ett annorlunda logistikupplägg samt en kostnadseffektiv återvinning som ger bättre ekonomiskt utfall för ditt kabel och metallspill jämfört med idag.

Binder jag mig för någonting i samband med registreringen? 

-Nej, ni binder er inte för någonting och kan själv bestämma hur länge ni vill vara med.

Måste jag placera returledningssäcken på något speciellt ställe?

-Nej men för att underlätta hanteringen så skall den placeras på en pall. På så sätt kan du enkelt flytta den och vår transportör kan enkelt hämta den. Säcken är L 70 cm * B 95 cm * H 110 cm stor och får plats på en standardpall.

 

Måste jag göra någon speciell sortering, eller kan jag lägga alla typer av kabelspill i returledningssäcken?

-Du lägger alla typer av kabelspill i returledningssäcken, dvs både koppar och aluminiumkabel. Se bara till så att du inte lägger annat avfall i säcken. 

 

Hur gör jag med mitt metallskrot?

-Enklast är att du sorterar i tre kvalitéer , koppar, mässing och övriga metaller.

Vad händer med kabelspillet och metallerna?

Allt kabelspill granuleras och koppar/aluminiumgranulatet används som insatsvara i industrin igen och plastgranulatet energiåtervinns. Metallerna går också tillbaka som insatsvara i industrin.

Hur håller jag koll på min återvinning?

-Som del i systemet så kommer du att få en årlig uppföljning på de mängder som du återvunnit samt hur återvinningen genomförts.

 

Hur får jag betalt?

-Du får betalningen direkt in på ditt företagskonto för varje returledningssäck samt avräkning på de kvantiteter som du återvunnit. På så sätt slipper du eventuella kontanter.

 

Hos oss har vi en "Skrotkassa" som vi använder vid vissa speciella tillfällen. Försvinner den nu?

-Hur ni hanterar er "Skrotkassa" är upp till var och en. Med vårt system så får ni pengarna direkt in på ert företagskonto och kan använda pengarna som ni vill. Du har en fungerande återvinning med korrekt ekonomisk redovisning.

Bildnamn Bildnamn Bildnamn Bildnamn Bildnamn Returledningssäck
Bildnamn Bildnamn Bildnamn Bildnamn Bildnamn Kabelhärva
Bildnamn Bildnamn Bildnamn Bildnamn Bildnamn Knyt ihop säcken